Vascozitatea, cea mai importanta proprietate a unui ulei Polytron, se refera la rezistenta la scurgere a uleiului Polytron.

Vascozitatea unui ulei variaza in functie de schimbarile de temperatura – mai mica atunci cand este cald sau mai mare cand este frig. Un ulei trebuie sa poata curge la temperaturi mici pentru a lubrifia partile interne ale motorului.

Trebuie, de asemenea, sa ramana vascos pentru a proteja motorul la temperaturi ridicate.

Cand uleiul este folosit la temperaturi variabile asa cum se intampla in fiecare motor este necesar ca variatia vascozitatii sa fie cat mai mica.

Masurarea schimbarii de vascozitate este data de Indicele de Vascozitate.
Cu cat indicele este mai mare cu atat vascozitatea se schimba mai putin, ceea ce inseamna o protectie mai buna pentru motor. Indicele nu indica vascozitatea la temperaturi mari sau mici a uleiului. Acest indice reprezinta gradul cu care se schimba vascozitatea la variatiile de temperatura. Imbunatatirea vascozitatii se realizeaza cu ajutorul pachetului de aditivi Polytron MTC, care scade rata la care uleiurile Polytron isi schimba vascozitatea in functie de temperatura. Acest aditiv MTC mareste gama temperaturilor de lucru a uleiurilor de motor Polytron si ajuta la fabricarea uleiurilor Polytron multigrade.

Aflati mai multe informatii aici

Lasă un răspuns

Select your currency
RON Leu românesc